18 Nisan 2013 Perşembe

Köpekli Evde Temizlik ve Hijyen

Çok Seviyoruz ama Temizliğimize Özen Göstererek

Kavin hareketlenmeye başladığı andan itibaren, evde ilk ilgisini çeken Erni oldu. Zaten konuşmaya başladığında ilk kelimesinin Erni olacağını düşünüyoruz.
Kavin'in Erni'yle ilgili ilk tepkileri çok komikti. Erni ne zaman yanına gelse, ya da bir yerden görünse Kavin kahkahalar atmaya başlıyor. Hatta bir ara, ah yazık bizim oğluş komplekse girecek diye kendi aramızda konuşuyorduk.
Erni Kavin'in bu kadar ilgisini çekince, tabi ki her çocuk gibi ilk yapmak istediği Erni'ye dokunmaktı.
Eşim de ben de bunu engellemek istemediğimiz gibi onları izlemekten keyif alıyoruz.
Ama bu durum hijyen açısından diğer çocuklu evlerden biraz daha farklı bazı zorunluluklar getiriyor. Bizim durumumuzda yani Erni "Golden Retriever" cinsi olduğu için, dikkat etmemiz gereken belli başlı noktalar sırasıyla:

  • Golden Retriever'larda "dander" diye tabir edilen, biz insanlarda saç kepeği olarak bilinen, köpeklerdeki deri döküntüsünün diğer cins köpeklere göre daha fazla olması sebebiyle Erni'nin tüylerinin yürüyüşe çıkarıldığında yeni evin dışındayken düzenli olarak taranması.
  • Bu deri döküntüsü sorununu önlemenin bir yolu olarak köpeğin ayda birden fazla yıkanmaması.
  • Mite'ların yerleşmesini ve dolayısıyla alerjik bünyelerin zarar görmesini önlemek amacıyla evde mümkünse halı bulundurmamak ya da halı olan odalara köpeğin girmesine izin vermemek.
  • Hepa filtreli ve hayvan tüylerini süpürmek için özel olarak üretilmiş elektrikli süpürge ya da süpürge başlıklarını kullanmak. 
  • Evin hergün süpürülmesi.
  • Köpeğin aşılarının eksiksiz ve düzenli olarak yapılması. 


Çocuk tarafında ise dikkat edilmesi gereken hususlar:

  • Köpeğinizi çocuğunuzun odasına almamak.
  • Çocuğunuz köpekle oynadıktan ya da ona dokunduktan sonra mutlaka ellerini yıkamak. 
  • Köpeğin ve çocuğunuzun oyuncaklarını birarada tutmamak ve köpeğin çocuğun oyuncaklarıyla, çocuğun da köpeğin oyuncaklarıyla oynamasını engellemek-tabi bunu yazarken kastettiğim özellikle 3 yaşın altındaki çocuklar.







Yukarıda saydığım bu noktalara kesinlikle dikkat edilmesi gerekiyor geriye ise onların birlikte oynamalarını izlemenin keyfine varmak kalıyor :-)))


1 yorum:

  1. Merhabalar, Blogunuzu tesadüfen keşfettim. Ben de 7 aylık hamileyim ve evde cocker spaniel cinsi bir köpeğim var. Ben her ne kadar evde köpek olmasının bebek için bir problem teşkil etmeyeceğini düşünsem de ne yazık ki eşim ve ailelerimiz benimle hemfikir değil. Bu akşam eve gidince ilk işim sizin blogunuzu eşime okutmak ve ne kadar yanlış düşündüğünü anlamasını sağlamak olacak.

    YanıtlaSil