15 Nisan 2013 Pazartesi

Pet Pansiyonları ve Erni'siz Seyahatler

Biz ne zaman seyahate gidecek olsak Erni'mizi pansiyona bırakmak durumunda kalıyoruz. Ama bu da öyle kolay bir iş değil. Her kafamıza estiğinde bir yere kaçamıyoruz, bazen pansiyonda yer olmayabiliyor. Erni iri kıyım ve de daha önemlisi Golden Retriever olduğundan herhangi bir arkadaşımıza bizim için dog sitting yapabilir misin diye de soramıyoruz çünkü adamı sokakta gezdirmek de her yiğitin harcı değil.
Genellikle bu pansiyonlar şehir dışında oluyor, tabii hayvanlara rahat bir ortam sağlamak, kafeslerde tutmamak için şehir dışında daha geniş alanlarda oluyor pansiyonlar. Şehir içine geldikçe ya köpeğinizin günü minicik bir odada geçirmesine razı olmanız gerekiyor, ya da bütçe biraz daha sarsılıyor.
Biz şanslıyız Pati Pet House Akatlar, bahçe içinde bir villa ve Erni'yi çok seven ve güzel ağırlayan sahipleri var. Ama böyle bir yer olduğundan da özellikle bayram, yılbaşı gibi tatil dönemlerinde ve yazın orada yer bulmak zor oluyor.
Bu nedenle geçtiğimiz yaz, Kavin'i İstanbul'un sıcağından kaçırmak için epey bir seyahat yaptık. Bu seyahatlerde Erni'yi de yanımızda götürdük. Örneğin Ankara'da Ayrancı Pet Friendly Veteriner Kliniğinin pansiyonunda kaldı bizim orada bulunduğumuz süre içerisinde.
İşte Erni'li seyahatlerimizden bir kare:
Ama tabii Erni'yle seyahate çıkmak iki çocukla seyahate çıkmak gibi bir durum oldu. Eşim mola verdiğimizde Erni'yi gezdirip, suyunu, mamasını veriyor ben de Kavin'in altını değiştiriyor ve emziriyordum. Sonra da tekrar yola koyulmaca :-)))
Yani diyeceğim o ki, köpeğiniz var diye seyahatleri ertelemenize gerek yok. Onun da yakınınızda olmasını istiyorsanız gideceğiniz yerde ona bir pansiyon ayarlayıp gittiğiniz yerde de sabah akşam yürüyüşlerine siz çıkarabilirsiniz.










Hiç yorum yok:

Yorum Gönder